Početna
Srednja škola kneza Branimira
Dani kruha PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 11 Listopad 2010 11:45
kruhJesen je tu, stižu plodovi, pa da vidimo što smo sve uzgojili. Najprije kruh. Hrana bez koje ne možemo. Fešta pekarskih delicija naše županije, pod nazivom "Dani kruha", održana je u Lišanima Ostrovičkim, a sudjelovala je i naša škola. Predstavljale su nas vrijedne učenice i učenici E2 i E3 razreda, a vjerujemo da su svoj doprinos dale i njihove majke, bake, tetke i/ili strine. Barem nekim savjetom. Vodile su ih razrednice, prof. Bodulić i prof. Čubrić, a ekipi se, kao dizajner vizualnog identiteta, pridružila i prof. Bišćan. Kao što se na fotografijama naše Karle Pavlović lijepo vidi, bilo je i kruha i igara.
Pogledaj slike.
 
Počinje škola! PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 02 Rujan 2010 11:38

Počinje!Nakon kratke ljetne stanke od dva-tri mjeseca, u ponedjeljak 6. rujna ponovo počinje ono što svatko najviše voli, a to je škola. Svi đaci i nastavnici su se odmorili i jedva čekaju da u 8.00 sati u ponedjeljak začuju zvuk omiljenog školskog zvona. Tada će učenike pozdraviti njihovi razrednici, raspitati se za zdravlje, a i udijeliti im par korisnih savjeta. Potom će svi opet kući, a s pravim poslom kreće se već u utorak prema rasporedu sati, koji možete preuzeti ovdje u pdf obliku. Valjda ne treba objašnjavati što je to.

Objavljen je i NATJEČAJ za upis ODRASLIH polaznika u novu školsku godinu.

 
Game Over PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 21 Lipanj 2010 17:40
Promocija maturanata.Prvi dan ljeta, a za naše maturante i prvi dan s diplomom srednje škole u džepu. Iako je ljeto i službeno počelo, kišno vrijeme onemogućilo je planirani uspon na Kaštel i dodjelu svjedodžbi u mnogo ugodnijem i opuštenijem ambijentu. Umjesto toga, još jedna mala priredba u školskom holu dostojno je ispratila ovogodišnju generaciju srednjoškolaca u željno iščekivani "život poslije škole", koji će većini opet biti škola, tojest fakultet. Osim dodjele diploma o završenoj srednjoj školi, ovom prigodom dodijeljene su i nagrade i priznanja najuspješnijim učenicima protekle školske godine. Učenica godine, i ujedno najbolja gimnazijalka, je Lucija Mikulić iz G3 razreda, a u kategoriji razreda s najmanje izostanaka ove godine pobjednici su učenici E1 razreda. Najbolja među prodavačima je Olga Košević, među strojarima i graditeljima nagrađen je Mario Marković, najbolja ekonomistica je Tina Vuletić, a Blaž Milković je najbolji računalni tehničar.
 
Međugorje PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 10 Lipanj 2010 14:35
Međugorje
Učenici i djelatnici naše škole su u petak 4. lipnja hodočastili svetištu Majke Božje u Međugorje. Na put se krenulo u 06,30 sati autobusom Čazmatransa ispred škole veselo, razdragano te molitvom koju je predvodio vjeroučitelj Hrvoje Oštrić. Učenici i djelatnici su se vratili zadovoljni u Benkovac istoga dana u kasnim večernjim satima.
 
Naše učenice na državnom Lidranu PDF Ispis E-mail
Srijeda, 31 Ožujak 2010 18:15
Proteklog vikenda u hotelskom naselju Solaris kraj Šibenika održana je državna smotra učeničkog stvaralaštva Lidrano. Brojni učenici i njihovi mentori iz čitave Hrvatske prikazali su u ta tri dana sve ono najbolje što se ove školske godine napravilo u literarnom, dramskom, novinarskom, radijskom i video-filmskom stvaralaštvu.
Naša županija imala je svoje predstavnike u nekoliko kategorija. Iako nisu bili brojni, a zbog opravdanih razloga ni svi na broju, nastupi su im bili i više nego zapaženi. Posebno uspješne bile su naše predstavnice - Marijana Kardum i Danijela Čuić, obje iz G4 razreda. Marijana je predstavila deveti broj našeg lista „Grafiti“, a Danijela je nastupila u konkurenciji pojedinačnih novinarskih radova s komentarom pod naslovom „Stari, ne pitaj“. Oba su rada dobila izvrsne ocjene, tako da je Danijela svoj članak, na opće oduševljenje, pročitala i na svečanoj priredbi zatvaranja smotre, kada je prikazan po jedan rad iz svake kategorije.
 
Vrijeme okom učenika PDF Ispis E-mail
Petak, 26 Ožujak 2010 11:38
oko2010
Na proljetnoj turneji po srednjim školama Zadarske nam županije, izložba fotografija "Oko učenika" stigla je i do naše škole. Kao i dosadašnje izložbe, i ova, koja nosi naslov "Vrijeme", pobudila je znatno zanimanje učenika i profesora, a i svih drugih koji su ovih dana boravili u školskom predvorju. Kako su naše učenice bile već dva puta nagrađivane na prethodnim natječajima, najviše se znatiželjnika ipak okupljalo pred fotografijom "Trapa" Marije Magdalene Bačić, jedine naše predstavnice na ovogodišnjem "Oku". Ako je suditi po njihovoj, moramo naglasiti nadasve objektivnoj, prosudbi, Mare može računati na vrlo povoljne ocjene za svoju, da citiramo jednog našeg profesora, "atmosferičnu i tonskim rasponom bogatu fotografiju, kojom je vrlo sugestivno i, što mi se osobito dopada, izbjegavajući doslovnost, dočarala protok vremena." Međutim, moramo dodati da je izložba u cjelini dobila gotovo sve same komplimente, pa je to možda znak da će se možda još poneki benkovački srednjoškolac, potaknut ovim slikama, ozbiljnije prihvatiti svog digitalca. Napominjemo da je na srednjoškolskom web portalu RivaOn u tijeku glasanje za izbor najbolje fotografije, u koje se i vi možete uključiti.
 
Klesari u muzejima PDF Ispis E-mail
Srijeda, 24 Ožujak 2010 19:10
Ispred sv. Donata
Naši su se klesari proteklog četvrtka, u društvu svojih profesora Josipa Habuša i Eugena Frkovića, zaputili na studijsko putovanje u Zadar, gdje su posjetili Arheološki muzej, koji obiluje klesanim predmetima iz davne prošlosti, te Muzej antičkog stakla, u kojem se također čuva mnoštvo vrlo starih predmeta, samo jako lomljivih. Bio je to, sve u svemu, dobrodošao predah od rutinskih školskih obaveza. Donosimo i foto report profesora Habuša.
Foto report >>>
 
Dranoli-Nolidra-Lidrano! PDF Ispis E-mail
Utorak, 09 Veljača 2010 17:00
Već petu godinu u nizu srednjoškolci naše županije donose svoje literarne, dramske i novinarske radove na županijski Lidrano u Benkovac, gdje, u društvu svojih mentora i kolega iz drugih škola, provedu jedno ugodno prijepodne. Kao i prethodna četiri puta, mi smo se, kao domaćini, potrudili da im boravak svima bude ugodan, da svima bude koliko-toliko toplo, da ne odu gladni, da se ne izgube u Benkovcu, a stupanj zadovoljstva na kraju dana kod svih je ipak ponajviše ovisio o odlukama prosudbenih povjerenstava.
Više...
 
Trapa na Oku učenika PDF Ispis E-mail
Petak, 12 Veljača 2010 21:23

M. M. Bačić: Trapa

Srednjoškolski web portal Zadarske županije, popularni "RivaOn", raspisao je nagradni natječaj za najuspješniju digitalnu fotografiju srednjoškolaca fotografa pod nazivom "Oko učenika". Tema ovogodišnjeg natječaja, a dosad su bila već tri, je "Vrijeme". Ovog će proljeća RivaOn proslaviti svoju desetu godinu postojanja, tako da će i izložba najboljih učeničkih fotografija doprinijeti bogatom programu obilježavanja ove obljetnice. Na natječaj je pristiglo ukupno 189 fotografija, koje su poslala 64 učenika iz 13 škola naše županije, a među njima je stručno povjerenstvo odabralo 30 radova, koji će biti predstavljeni na izložbi i koji su u konkurenciji za nagrade. Izložba će biti postavljena u svim srednjim školama naše županije, a završna svečanost i proglašenje najboljih upriličit će se 6. svibnja u Arsenalu u Zadru. Tada će biti podijeljena četiri fotoaparata - dva za najbolje slike po izboru posjetitelja portala i dva po izboru struke. Među 30 slika u konkurenciji našla se i fotografija "Trapa" naše maturantice Marije Magdalene Bačić. Kako su naši učenici vać dva puta osvajali nagradu na dosadašnjim natječajima, nadamo se da će to uspjeti i Mari. Sve izabrane slike mogu se vidjeti ovdje. Osim fotografe, RivaOn će nagraditi i mlade pisce, pa je oganiziran i natječaj za najbolju kratku priču, čiji autor će dobiti laptop.
 
GRAFITI broj 9 na pomolu! PDF Ispis E-mail
Utorak, 26 Siječanj 2010 19:10
GRAFITI broj 9Školski časopis dogurao je do jubilarnog devetog broja. Kao i obično, u njemu nema ništa nova - osim gomile uzbudljivog štiva, koje se ne ispušta do zadnje stranice, i vrhunskih slika, u koje netremice gledate od korica do korica. Kao i obično, prije nego što odete do vašeg omiljenog kioska ili trgovačkog centra kako biste ga nabavili, sadržaj novih Grafita možete saznati ovdje. Kako doznajemo, u ovom broju moći ćete čitati o mnogim aktualnim temama, poput recesije, svinjske gripe, državne mature, kulturnog života mladih i njihovih inicijativa. Novi Grafiti donose i mnoštvo razgovora s poznatim ličnostima iz svijeta književnosti i umjetnosti, kao i uobičajene reportaže i vijesti. Tu su i stalne rubrike, poput "NITMR-a", "Kronometra" i "Nečijeg dnevnika", a mnoge će razveseliti i nagradna igra. Deveti Grafiti pišu i o filmu i slikarstvu, o virtualnim društvenim mrežama, o godišnjim dobima, o školskim i poslije-školskim aktivnostima, i o - Benkovcu. A tko sve to piše? Marijana Kardum, Matea Golem, Marta Žutelija, Maria Magdalena Bačić, Severina Mamić, Dragana Galić, Danijela Čuić, Matea Šegota, Lucija Justić, Iva Žutelija, Tina Erceg, Andrijana Kardum i Marko Bačić.
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 26 od 30

Katalog školske knjižnice

Microsoft Teams

Projekt Pisin toranj - Film

Repozitorij

E-dnevnik

Prijave za maturu i studij

Časopis "SSKB"

Sve o studijima

Zadarski srednjoškolski portal

_______________