Početna Vijesti Dranoli-Nolidra-Lidrano!
Dranoli-Nolidra-Lidrano! PDF Ispis E-mail
Utorak, 09 Veljača 2010 17:00

Nervozni prije početka.Literarna komponenta ovogodišnje smotre bila je brojčana najjača – svoje su radove prijavili učenici iz 9 srednjih škola. Prezentiran je 21 rad različitih žanrova, i, po sudu struke (u sastavu Zrinka Dobra Opačić, Mima Simić i Goran Bujić), znatne umjetničke kvalitete, od kojih na sljedeću razinu mogu samo četiri. Od ta četiri dva su došla iz Gimnazije Vladimira Nazora, i to „Povi mi, školju moj“, čakavska lirska pjesma Roberta Špralje, i prozni rad „Bus“ autora Josipa Kresovića. Obojica su maturanti, a njihovi mentori su Stipica Radoš i Marija Babin. Druga dva rada su iz Gimnazije Frane Petrića, i to opet jedan lirski – „I to će proći“, Ivana A. Stančika, maturanta, i jedan prozni – „Oči“, koji je napisala Andrea Soldan, učenica 1. razreda. Njihova mentorica je Sanja Vlahović.
U dramskoj konkurenciji nastupilo je 12 pojedinaca iz sedam škola i 3 skupine iz dvije škole. Prosudbenom povjerenstvu, u sastavu Jadranka Svaguša, Anđela Petković, Juraj Aras i Teodora Vigato, najviše su se dopale izvedbe Lucije Matković, učenice 2. razreda Ekonomsko-biirotehničke i trgovačke škole iz Zadra, koja je izvela monolog iz Tramvaja zvanog čežnja, koju su vodile mentorice Sanja Mavar i Tanja Telesmanić, i Blaža Hrgote, maturanta Pomorske škole, koji je kazivao pjesmu „Molitva“ A. B. Šimića. Njegova mentorica je Ivana Milutin.
U novinarskom dijelu smotre predstavila se, nažalost, samo jedna škola, i to Srednja škola kneza Branimira. Njihove radove ocjenjivali su Žana Morović Rudić, Katina Baždarić i Ivica Nevešćanin i za državni Lidrano predložili intervju s Antom Tomićem pod naslovom „Nas i Nijemaca 65 milijuna“, naše maturantice Marijane Kardum, zatim komentar Danijele Čuić, još jedne maturantice, pod naslovom „Stari, ne pitaj“, i vijest Marka Bačića, učenika 1. razreda, pod naslovom „Zimske radosti (a nisu praznici)“. Na sljedeću razinu su upućeni i 9. broj školskog lista GRAFITI, koji je predstavila Marijana Kardum, kao i radijska emisija pod naslovom „Just Face“, autorica trećašica Lucije Justić i Ive Žutelije. Njihov voditelj je Josip Predovan.
Nakon proglašenja odabranih radova i podjele pohvalnica i zahvalnica, razliku između kojih nije znao ni predsjednik županijskog provedbenog povjerenstva prof. Marin Radica, svi sudionici okrijepili su se zajedničkim ručkom u sportskoj dvorani škole domaćina.
 

Katalog školske knjižnice

Projekt Pisin toranj - Film