Početna Vijesti
Vijesti
Klesari u muzejima PDF Ispis E-mail
Srijeda, 24 Ožujak 2010 19:10
Ispred sv. Donata
Naši su se klesari proteklog četvrtka, u društvu svojih profesora Josipa Habuša i Eugena Frkovića, zaputili na studijsko putovanje u Zadar, gdje su posjetili Arheološki muzej, koji obiluje klesanim predmetima iz davne prošlosti, te Muzej antičkog stakla, u kojem se također čuva mnoštvo vrlo starih predmeta, samo jako lomljivih. Bio je to, sve u svemu, dobrodošao predah od rutinskih školskih obaveza. Donosimo i foto report profesora Habuša.
Foto report >>>
 
Trapa na Oku učenika PDF Ispis E-mail
Petak, 12 Veljača 2010 21:23

M. M. Bačić: Trapa

Srednjoškolski web portal Zadarske županije, popularni "RivaOn", raspisao je nagradni natječaj za najuspješniju digitalnu fotografiju srednjoškolaca fotografa pod nazivom "Oko učenika". Tema ovogodišnjeg natječaja, a dosad su bila već tri, je "Vrijeme". Ovog će proljeća RivaOn proslaviti svoju desetu godinu postojanja, tako da će i izložba najboljih učeničkih fotografija doprinijeti bogatom programu obilježavanja ove obljetnice. Na natječaj je pristiglo ukupno 189 fotografija, koje su poslala 64 učenika iz 13 škola naše županije, a među njima je stručno povjerenstvo odabralo 30 radova, koji će biti predstavljeni na izložbi i koji su u konkurenciji za nagrade. Izložba će biti postavljena u svim srednjim školama naše županije, a završna svečanost i proglašenje najboljih upriličit će se 6. svibnja u Arsenalu u Zadru. Tada će biti podijeljena četiri fotoaparata - dva za najbolje slike po izboru posjetitelja portala i dva po izboru struke. Među 30 slika u konkurenciji našla se i fotografija "Trapa" naše maturantice Marije Magdalene Bačić. Kako su naši učenici vać dva puta osvajali nagradu na dosadašnjim natječajima, nadamo se da će to uspjeti i Mari. Sve izabrane slike mogu se vidjeti ovdje. Osim fotografe, RivaOn će nagraditi i mlade pisce, pa je oganiziran i natječaj za najbolju kratku priču, čiji autor će dobiti laptop.
 
GRAFITI broj 9 na pomolu! PDF Ispis E-mail
Utorak, 26 Siječanj 2010 19:10
GRAFITI broj 9Školski časopis dogurao je do jubilarnog devetog broja. Kao i obično, u njemu nema ništa nova - osim gomile uzbudljivog štiva, koje se ne ispušta do zadnje stranice, i vrhunskih slika, u koje netremice gledate od korica do korica. Kao i obično, prije nego što odete do vašeg omiljenog kioska ili trgovačkog centra kako biste ga nabavili, sadržaj novih Grafita možete saznati ovdje. Kako doznajemo, u ovom broju moći ćete čitati o mnogim aktualnim temama, poput recesije, svinjske gripe, državne mature, kulturnog života mladih i njihovih inicijativa. Novi Grafiti donose i mnoštvo razgovora s poznatim ličnostima iz svijeta književnosti i umjetnosti, kao i uobičajene reportaže i vijesti. Tu su i stalne rubrike, poput "NITMR-a", "Kronometra" i "Nečijeg dnevnika", a mnoge će razveseliti i nagradna igra. Deveti Grafiti pišu i o filmu i slikarstvu, o virtualnim društvenim mrežama, o godišnjim dobima, o školskim i poslije-školskim aktivnostima, i o - Benkovcu. A tko sve to piše? Marijana Kardum, Matea Golem, Marta Žutelija, Maria Magdalena Bačić, Severina Mamić, Dragana Galić, Danijela Čuić, Matea Šegota, Lucija Justić, Iva Žutelija, Tina Erceg, Andrijana Kardum i Marko Bačić.
 
Dranoli-Nolidra-Lidrano! PDF Ispis E-mail
Utorak, 09 Veljača 2010 17:00
Već petu godinu u nizu srednjoškolci naše županije donose svoje literarne, dramske i novinarske radove na županijski Lidrano u Benkovac, gdje, u društvu svojih mentora i kolega iz drugih škola, provedu jedno ugodno prijepodne. Kao i prethodna četiri puta, mi smo se, kao domaćini, potrudili da im boravak svima bude ugodan, da svima bude koliko-toliko toplo, da ne odu gladni, da se ne izgube u Benkovcu, a stupanj zadovoljstva na kraju dana kod svih je ipak ponajviše ovisio o odlukama prosudbenih povjerenstava.
Više...
 
Kreće 2. polugodište (ono zanimljivije) PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 10 Siječanj 2010 12:29
Završile su zimske radosti [skijanje, sanjkanje, grudanje, fritule, kroštule, bakalar, sarma, gledanje TV-a, igranje Pro Evolution Soccera, itd.], a počinju školske [tko bi ih sve nabrojao?]. Bit će živo - školska natjecanja počinju već u siječnju, a državna završavaju u svibnju. Vremenik se može pogledati ovdje [pdf]. Jedno od tih natjecanja - Lidrano za srednje škole Zadarske županije - sad već tradicionalno organizira naša škola. Ovogodišnji Lidrano održat će se već 9. veljače. Ovo polugodište bit će zapamćeno i po državnoj maturi, koja se provodi po prvi put. Neki od ispita državne mature polažu se već u veljači, a posljednji u lipnju - kalendar je dostupan ovdje [pdf].
 
<< Početak < « 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 » > Kraj >>

Stranica 48 od 56

Katalog školske knjižnice

Projekt Pisin toranj - Film