Početna Vijesti
Vijesti
Arheološki park kod Benkovca PDF Ispis E-mail
Subota, 23 Listopad 2010 15:35
Ispred sv. DuhaPod stručnim vodstvom Marina Ćurkovića, ravnatelja benkovačkog Zavičajnog muzeja, učenici G2 razreda obišli su danas arheološki lokalitet Asseriju kod Podgrađa i upoznali se s vrijednim povijesnim nasljeđem koje tamo leži, tek djelomice otkopano i istraženo. Debeli sloj zemlje skriva još uvijek velik dio ovog antičkog grada, ali i ono što je vidljivo - prometna povezanost, tekuća voda, udobne kuće, moćni obrambeni zidovi, kiparski ukrasi i prekrasan panoramski pogled na okolni prostor, svjedoči o visoko razvijenoj i bogatoj urbanoj sredini. Arheološka istraživanja na ovome mjestu još će se dugo voditi, a zakopano blago možda će otkopati neki budući arheolog upravo iz sadašnjeg G2 razreda.
 
S profesorima po Venetu PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 14 Listopad 2010 17:05
Dugi vikend i lijepo vrijeme uz Dan nezavisnosti grupa profesora i drugih djelatnika škole odlučila je provesti aktivno - izletom u obližnji Veneto, talijansku regiju s kojom imamo značajne povijesne i kulturne veze. Obišli su sva značajna središta Veneta - Veneciju, Veronu i Padovu, a prokrstarili su i Venecijanskom lagunom i osobno se uvjerili u ljepote Murana, Burana i Torcella. Sve je to zabilježeno i kamerom našeg foto izvjestitelja Ivice Vulelije, pa u nastavku donosimo njegov fotozapis.Piazza San Marco
 
Počinje škola! PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 02 Rujan 2010 11:38

Počinje!Nakon kratke ljetne stanke od dva-tri mjeseca, u ponedjeljak 6. rujna ponovo počinje ono što svatko najviše voli, a to je škola. Svi đaci i nastavnici su se odmorili i jedva čekaju da u 8.00 sati u ponedjeljak začuju zvuk omiljenog školskog zvona. Tada će učenike pozdraviti njihovi razrednici, raspitati se za zdravlje, a i udijeliti im par korisnih savjeta. Potom će svi opet kući, a s pravim poslom kreće se već u utorak prema rasporedu sati, koji možete preuzeti ovdje u pdf obliku. Valjda ne treba objašnjavati što je to.

Objavljen je i NATJEČAJ za upis ODRASLIH polaznika u novu školsku godinu.

 
Dani kruha PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 11 Listopad 2010 11:45
kruhJesen je tu, stižu plodovi, pa da vidimo što smo sve uzgojili. Najprije kruh. Hrana bez koje ne možemo. Fešta pekarskih delicija naše županije, pod nazivom "Dani kruha", održana je u Lišanima Ostrovičkim, a sudjelovala je i naša škola. Predstavljale su nas vrijedne učenice i učenici E2 i E3 razreda, a vjerujemo da su svoj doprinos dale i njihove majke, bake, tetke i/ili strine. Barem nekim savjetom. Vodile su ih razrednice, prof. Bodulić i prof. Čubrić, a ekipi se, kao dizajner vizualnog identiteta, pridružila i prof. Bišćan. Kao što se na fotografijama naše Karle Pavlović lijepo vidi, bilo je i kruha i igara.
Pogledaj slike.
 
Game Over PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 21 Lipanj 2010 17:40
Promocija maturanata.Prvi dan ljeta, a za naše maturante i prvi dan s diplomom srednje škole u džepu. Iako je ljeto i službeno počelo, kišno vrijeme onemogućilo je planirani uspon na Kaštel i dodjelu svjedodžbi u mnogo ugodnijem i opuštenijem ambijentu. Umjesto toga, još jedna mala priredba u školskom holu dostojno je ispratila ovogodišnju generaciju srednjoškolaca u željno iščekivani "život poslije škole", koji će većini opet biti škola, tojest fakultet. Osim dodjele diploma o završenoj srednjoj školi, ovom prigodom dodijeljene su i nagrade i priznanja najuspješnijim učenicima protekle školske godine. Učenica godine, i ujedno najbolja gimnazijalka, je Lucija Mikulić iz G3 razreda, a u kategoriji razreda s najmanje izostanaka ove godine pobjednici su učenici E1 razreda. Najbolja među prodavačima je Olga Košević, među strojarima i graditeljima nagrađen je Mario Marković, najbolja ekonomistica je Tina Vuletić, a Blaž Milković je najbolji računalni tehničar.
 
<< Početak < « 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 » > Kraj >>

Stranica 49 od 59

Katalog školske knjižnice

Projekt Pisin toranj - Film