Početna Vijesti
Vijesti
Vrijeme okom učenika PDF Ispis E-mail
Petak, 26 Ožujak 2010 11:38
oko2010
Na proljetnoj turneji po srednjim školama Zadarske nam županije, izložba fotografija "Oko učenika" stigla je i do naše škole. Kao i dosadašnje izložbe, i ova, koja nosi naslov "Vrijeme", pobudila je znatno zanimanje učenika i profesora, a i svih drugih koji su ovih dana boravili u školskom predvorju. Kako su naše učenice bile već dva puta nagrađivane na prethodnim natječajima, najviše se znatiželjnika ipak okupljalo pred fotografijom "Trapa" Marije Magdalene Bačić, jedine naše predstavnice na ovogodišnjem "Oku". Ako je suditi po njihovoj, moramo naglasiti nadasve objektivnoj, prosudbi, Mare može računati na vrlo povoljne ocjene za svoju, da citiramo jednog našeg profesora, "atmosferičnu i tonskim rasponom bogatu fotografiju, kojom je vrlo sugestivno i, što mi se osobito dopada, izbjegavajući doslovnost, dočarala protok vremena." Međutim, moramo dodati da je izložba u cjelini dobila gotovo sve same komplimente, pa je to možda znak da će se možda još poneki benkovački srednjoškolac, potaknut ovim slikama, ozbiljnije prihvatiti svog digitalca. Napominjemo da je na srednjoškolskom web portalu RivaOn u tijeku glasanje za izbor najbolje fotografije, u koje se i vi možete uključiti.
 
Klesari u muzejima PDF Ispis E-mail
Srijeda, 24 Ožujak 2010 19:10
Ispred sv. Donata
Naši su se klesari proteklog četvrtka, u društvu svojih profesora Josipa Habuša i Eugena Frkovića, zaputili na studijsko putovanje u Zadar, gdje su posjetili Arheološki muzej, koji obiluje klesanim predmetima iz davne prošlosti, te Muzej antičkog stakla, u kojem se također čuva mnoštvo vrlo starih predmeta, samo jako lomljivih. Bio je to, sve u svemu, dobrodošao predah od rutinskih školskih obaveza. Donosimo i foto report profesora Habuša.
Foto report >>>
 
Dranoli-Nolidra-Lidrano! PDF Ispis E-mail
Utorak, 09 Veljača 2010 17:00
Već petu godinu u nizu srednjoškolci naše županije donose svoje literarne, dramske i novinarske radove na županijski Lidrano u Benkovac, gdje, u društvu svojih mentora i kolega iz drugih škola, provedu jedno ugodno prijepodne. Kao i prethodna četiri puta, mi smo se, kao domaćini, potrudili da im boravak svima bude ugodan, da svima bude koliko-toliko toplo, da ne odu gladni, da se ne izgube u Benkovcu, a stupanj zadovoljstva na kraju dana kod svih je ipak ponajviše ovisio o odlukama prosudbenih povjerenstava.
Više...
 
Trapa na Oku učenika PDF Ispis E-mail
Petak, 12 Veljača 2010 21:23

M. M. Bačić: Trapa

Srednjoškolski web portal Zadarske županije, popularni "RivaOn", raspisao je nagradni natječaj za najuspješniju digitalnu fotografiju srednjoškolaca fotografa pod nazivom "Oko učenika". Tema ovogodišnjeg natječaja, a dosad su bila već tri, je "Vrijeme". Ovog će proljeća RivaOn proslaviti svoju desetu godinu postojanja, tako da će i izložba najboljih učeničkih fotografija doprinijeti bogatom programu obilježavanja ove obljetnice. Na natječaj je pristiglo ukupno 189 fotografija, koje su poslala 64 učenika iz 13 škola naše županije, a među njima je stručno povjerenstvo odabralo 30 radova, koji će biti predstavljeni na izložbi i koji su u konkurenciji za nagrade. Izložba će biti postavljena u svim srednjim školama naše županije, a završna svečanost i proglašenje najboljih upriličit će se 6. svibnja u Arsenalu u Zadru. Tada će biti podijeljena četiri fotoaparata - dva za najbolje slike po izboru posjetitelja portala i dva po izboru struke. Među 30 slika u konkurenciji našla se i fotografija "Trapa" naše maturantice Marije Magdalene Bačić. Kako su naši učenici vać dva puta osvajali nagradu na dosadašnjim natječajima, nadamo se da će to uspjeti i Mari. Sve izabrane slike mogu se vidjeti ovdje. Osim fotografe, RivaOn će nagraditi i mlade pisce, pa je oganiziran i natječaj za najbolju kratku priču, čiji autor će dobiti laptop.
 
GRAFITI broj 9 na pomolu! PDF Ispis E-mail
Utorak, 26 Siječanj 2010 19:10
GRAFITI broj 9Školski časopis dogurao je do jubilarnog devetog broja. Kao i obično, u njemu nema ništa nova - osim gomile uzbudljivog štiva, koje se ne ispušta do zadnje stranice, i vrhunskih slika, u koje netremice gledate od korica do korica. Kao i obično, prije nego što odete do vašeg omiljenog kioska ili trgovačkog centra kako biste ga nabavili, sadržaj novih Grafita možete saznati ovdje. Kako doznajemo, u ovom broju moći ćete čitati o mnogim aktualnim temama, poput recesije, svinjske gripe, državne mature, kulturnog života mladih i njihovih inicijativa. Novi Grafiti donose i mnoštvo razgovora s poznatim ličnostima iz svijeta književnosti i umjetnosti, kao i uobičajene reportaže i vijesti. Tu su i stalne rubrike, poput "NITMR-a", "Kronometra" i "Nečijeg dnevnika", a mnoge će razveseliti i nagradna igra. Deveti Grafiti pišu i o filmu i slikarstvu, o virtualnim društvenim mrežama, o godišnjim dobima, o školskim i poslije-školskim aktivnostima, i o - Benkovcu. A tko sve to piše? Marijana Kardum, Matea Golem, Marta Žutelija, Maria Magdalena Bačić, Severina Mamić, Dragana Galić, Danijela Čuić, Matea Šegota, Lucija Justić, Iva Žutelija, Tina Erceg, Andrijana Kardum i Marko Bačić.
 
<< Početak < « 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 » > Kraj >>

Stranica 50 od 59

Katalog školske knjižnice

Projekt Pisin toranj - Film