Početna Knjižnica Kutak za profesore
Kutak za profesore PDF Ispis E-mail
Utorak, 31 Ožujak 2020 07:30

 

Ovdje možete posjetiti web stranice namjenjene profesorima i

 

onima koji žele proširiti svoje znanje:

 


Kako poučavati online daje 47 ideja kojima se nastavnici mogu koristiti da bi se povezali s drugim učiteljima, roditeljima i učenicima.


CARN-etov portal za škole - Korisne informacije za nastavnike, učenike, roditelje i škole i polazišno mjesto do drugih online i klasičnih izvora informacija. Omogućuje izmjenu savjeta i kontakata, prezentiranje autorskih radova, a kao svojevrsna oglasna ploča pomaže da se dođe do traženih materijala, informacija o seminarima, natjecanjima... Omogućuje upoznavanje s informacijsko komunikacijskim tehnologijama i CARNetovim uslugama preko kojih ih se može koristiti, kako u obrazovnom procesima – učenju i podučavanju, tako i svakodnevnom životu.


Nacionalni portal za učenje na daljinu "Nikola Tesla"


Instructify - Mnoštvo inovativnih ideja za rad u nastavi.


Xplora - Europski portal za edukaciju iz znanosti, namijenjen nastavnicima, učenicima, znanstvenicima.


Mali korak - Centar za promicanje i unapređenje kulture mira i nenasilja, ljudskih prava i demokratičnog građanskog djelovanja. Aktivnosti, edukacija, projekti.


 

 

Umjetnost, grafički i web dizajn


Stranica Hrvatskog dizajnerskog društva


Smashing magazine – časopis s područja web dizajna.


Web Designer – službeni časopis s područja web dizajna.


Popis besplatnih časopisa s područja grafičkog dizajna


Popis muzeja u Hrvatskoj s poveznicama


Hrvatski filmski ljetopis - arhiva u PDF formatu. 

Prirodoslovna područja


E-škola - Što je to e-škola i upute za uključivanje u e-škole prirodoslovnih područja (fizika, kemija, biologija, astronomija, geografija).


Geografija - Edukativni internet projekt Hrvatskog geografskog društva. Izabrane, stručno vrednovane i ažurirane informacije i građa o geografskim temama. Članci, projekti, linkovi, mogućnost on - line pitanja.


The Geography Site - Izvori za nastavnike i studente: zemljopisna građa, metodičke pripreme za nastavne jedinice iz zemljopisa, linkovi.


Matematika - Korisni izvori u nastavi matematike učiteljima i nastavnicima u osnovnoj i srednjoj školi, časopisi, arhivi, natjecanja, zbirke zadataka, izravni upiti, pretraživači.


Hrvatsko matematičko društvo - Nastavna sekcija na portalu Hrvatskog matematičkog društva, brine o unapređivanju razine nastave matematike na svim razinama. Raspored predavanja za stručno usavršavanje, odbori, godišnji ispiti znanja.


Portal nastave fizike - Stranice Hrvatskog fizikalnog društva, namijenjene svima zainteresiranima za razvoj nastave fizike, od osnovnih škola do fakulteta. Sadrži obavijesti o seminarima i predavanjima, ideje za neke nove ali i neke stare pokuse, nastavne materijale raznih vrsta, obavijesti o izvannastavnim aktivnostima i natjecanjima...

 


 

Informatika i informatičko obrazovanje


CARNet - Službene stranice Hrvatske akademske i istraživačke mreže. Informacije o korisnicima, uslugama, projektima, ustanovama članicama.


CARNet Edupoint - Programi informatičkog obrazovanja.


HDPIO - Stranice Hrvatskog društva za promicanje informatičkog obrazovanja.

 

ECDL –  Za sve one koji polažu za Europsku računalnu diplomu.

 


 

Jezici i književnost

 

Hrvatski rječnik i povijest hrvatskoga jezika - Hrvatski jezični portal (HJP) rezultat je zajedničkog projekta Novog LiberaSrca. Organiziran je oko rječničke baze Novog Libera. Većini riječi u bazi pridodani su izvedeni oblici, tj. gramatička razrada.


Knjižna izdanja Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje sadrži pravopis, gramatiku, jezične savjetnike, pomoć u nastavi i još mnogo toga.


Hrvatska Jezična Mrežna Riznica Korpus - Stranica Instituta za hrvatski jezik i lingvistiku na engleskom jeziku.


Knjigomat – Virtualni časopis za književnost.


Lesson Plans 4 Teachers - Pomoć u pripremanju nastavnih jedinica iz svih nastavnih područja.


UsingEnglish.com - Learning English (ESL) Online - Materijali za učenje engleskog jezika, namijenjeno učenicima i nastavnicima.

 

 

 

Državna matura


NCVVO – Službene stranice NCVVO-a sa svim informacijama i dokumentima vezanim uz državnu maturu.


Državna matura - Informacije o državnoj maturi prilagođene učenicima.


Hrvatski na maturi

 

Microsoft Teams

Katalog školske knjižnice

Projekt Pisin toranj - Film

Repozitorij

E-dnevnik

Prijave za maturu i studij