Početna Vijesti Izašle novine
Izašle novine PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 01 Veljača 2009 10:44

Osmi Grafiti.U nastanku novog broja Grafita, lista benkovačkih srednjoškolaca, svojim su tekstovima i fotografijama sudjelovali Anđela Vrkić, Anja Ražnjević, Samanta Livačić, Anamaria Zanić i Viktorija Božina iz G4 razreda, zatim Ivana Ušljebrka, Sanja Antolović i Stevan Šaponja iz E4 razreda, Marijana Kardum, Maria Magdalena Bačić, Marina Šegota i Filip Plazonić iz G3 razreda, i Matea Golem i Doris Erceg iz G2 razreda, a grafičko oblikovanje i uređivačka politika nisu se mnogo promijenili.

Od mnoštva članaka koji se bave školskim životom, ovi će Grafiti vjerojatno ostati zapamćeni po tri teksta koji nose zajednički naslov Gimnazijalci vs. Ekonomisti, a koji s različitih stajališta seciraju neke pojave suparništva i toplog prijateljstva koje postoji između te dvije skupine.

Veće zanimanje čitateljstva mogli bi pobuditi i članci vezani za vruću temu državne mature i nacionalnih ispita, kao i onaj o paralelnom obrazovnom sustavu - privatnim instrukcijama. Časopis donosi i dva zanimljiva intervjua - jedan već stari, ali dosad neobjavljeni razgovor s jednim vrijednim i svestranim benkovačkim zdravstvenim djelatnikom, a drugi s jednim od vodećih hrvatskih intelektualaca danas, piscem, kolumnistom i filmskim kritičarom Juricom Pavičićem. U njemu se mogu naći i neke vrlo zanimljive stvari o Bruceu Springsteenu i Benkovcu.

Tu su i brojni prilozi o kulturnim temama, kao što su umjetnost, književnost, film i hrana. Već nekoliko zadnjih brojeva Grafiti imaju i rado čitane dnevnike raznih autora, pa je taj tip ekskluzivnog zadiranja u tuđu intimu, na jedan neočekivano otkačen način, zastupljen i u ovom broju. Ima i politike.

 

Microsoft Teams

Katalog školske knjižnice

Projekt Pisin toranj - Film

Repozitorij

E-dnevnik

Prijave za maturu i studij