Početna Vijesti Lidrano u slikama (i ne samo u njima)
Lidrano u slikama (i ne samo u njima) PDF Ispis E-mail
Srijeda, 11 Veljača 2009 18:52

lidranommb3Na ovogodišnjoj županijskoj smotri Lidrano predstavljen je osjetno manji broj učeničkih radova negoli prijašnjih godina. Razlog tome je znatno raniji termin održavanja smotre, zbog kojeg nije bilo dovoljno vremena za pripremu, ali i sve slabija motivacija učenika i mentora za ovaj oblik rada, koja je rezultat loše organizacije vannastavnih aktivnosti u sklopu srednjoškolskog obrazovanja.

Literarni izričaj imao je na programu ukupno sedamnaest radova, koje su predstavili učenici iz šest škola. Prosudbeno povjerenstvo izrazilo je veliko zadovoljstvo kvalitetom tih radova, te odlučilo da će našu županiju na državnoj smotri predstavljati ovi radovi: dijalektalna poezija Gozdeni vrsi, autora Roberta Špralje, učenika  3. razreda Gimnazije Vladimira Nazora, mentora  prof. Stipice Radoša, proza s naslovom Odrastanje, učenika 3. razreda Medicinske škole Ante Kuzmanića Franka Lipotića, mentorice prof. Katice Skukan, proza Adrijane Poljak, učenice 1. razreda Gimnazije Frane Petrića, pod naslovom Ti si meni sve i kratki lirski radovi Andreje Vitori iz 4. razreda Prirodoslovno-grafičke škole pod naslovom Duge i Možda u hiperboli. Dramski program održan je na pozornici kino dvorane u Domu Hrvatske vojske, u neposrednom susjedstvu Gradske knjižnice. Predstavilo se osam učenika u pojedinačnoj konkurenciji i dvije skupine. Povjerenstvo je za državnu smotru predložilo odabrane prizore iz Ionescovih komada „Stolice" i „Ćelava pjevačica", koju su izveli učenici Srednje škole Bartula Kašića iz Paga Petra Vidas, 1. r, Roberto Barišić, 3. r,  Filip Oguić, 3. r, Anamarija Trcol, 4. r i Paula Šupraha, 4. r, uz vodstvo mentorice prof. Nataše Strugar. U kategoriji pojedinačnih nastupa, na državnu smotru odlaze Paola Slavica, učenica 4. razreda Gimnazije Vladimira Nazora, koja je sa svojim mentorom prof. Marinom Radicom pripremila monolog iz Goldonijeve „Gostioničarke Mirandoline", te Blaž Hrgota, učenik 3. razreda Pomorske škole, koji je recitirao pjesmu Na brijegu Nikole Miličevića. Pripremao ga je prof. Miro Grubić.

U novinarskom izričaju za državnu smotru predložena su tri pojedinačna članka i jedan školski časopis. Dva članka nastala su u novinarskoj redakciji Prirodoslovno-grafičke škole, i to komentar Čipirana budućnost, autorice Dine Koštan, učenice 4. razreda i Normalni ili „roba s greškom", autorice Kristiane Jurešić, iz 3. razreda. Objema je mentor prof. Edo Končurat. Treći je rad intervju pod naslovom Rado čitam osmrtnice, čija je autorica Anđela Vrkić, učenica 4. razreda Srednje škole kneza Branimira iz Benkovca. Mentor je bio prof. Josip Predovan.
U kategoriji školskih listova predstavljen je samo časopis GRAFITI iz Srednje škole kneza Branimira iz Benkovca (predstavnik redakcije Anđela Vrkić, 4. razred, mentor Josip Predovan), pa ga je prosudbeno povjerenstvo i predložilo za državnu smotru.

lidranommb4Video-filmski izričaj ove je godine na programu imao samo jedan rad, i to dokumentarac pod naslovom (Ni)je sva Slavonija ravna, koji je nastao u Gimnaziji Frane Petrića, a pod vodstvom voditeljice prof. Sanje Vlahović. Na njemu su radili Silvio Mumelaš, učenik 3. razreda i Martin Majcenović iz 4. razreda. Ovaj rad bit će proslijeđen na prosudbu državnom povjerenstvu.

 

Državna smotra Lidrano 2009. održat će se od 22. do 27. ožujka u Puli.


foto: Maria Magdalena Bačić | G3

 

Microsoft Teams

Katalog školske knjižnice

Projekt Pisin toranj - Film

Repozitorij

E-dnevnik

Prijave za maturu i studij